Over Chantal

Hallo allemaal!

Als machiniste van mijn eigen Hogesnelheidstrein heet ik jullie allemaal van harte welkom op mijn website. Begin van dit jaar zijn we vertrokken van STATION BLAAK. Tof dat jullie een plaatsje hebben gevonden in de eersteklas coupé om dit wielerseizoen met mij mee te reizen. De Hogesnelheidstrein rijdt van koers naar koers, van halte naar halte.
Blijf vooral niet in dezelfde wagon zitten want iedere coupé geeft weer een ander kijkje op de koers: mijn bio, het te rijden programma, mijn partners die mij ondersteunen en verhalen en foto’s rondom mijn persoontje.

***

Soms lig ik in bed en dan denk ik met een grote glimlach: hier lig je dan, Chantal. Zeventwintig jaar oud. Professioneel wielrenster. Ik vind het een voorrecht dat ik van mijn grote passie mijn beroep heb mogen maken.

Dat laat ik alles nog eens de revue passeren:
Eigenlijk begon ik bij toeval aan het wielrennen. Ik deed ooit een keertje mee aan een Rabo Dikke Banden Race. Een fietswedstrijd op een gewone fiets. Ik won. De prijs was een jaar lidmaatschap bij een wielervereniging.

Ik houd zo veel van de sport. Ik houd van het leven. Ik heb een enorme wil om te winnen. Daar moet alles voor wijken. Ik wil hard werken, ik kan hard werken, ik moet hard werken. Ik geef alles op voor mijn sport, maar ik vind de balans in mijn leven minstens zo belangrijk. Mijn sociale contacten zijn me alles waard. Het een kan niet zonder het ander. Sterker nog: het een versterkt het ander! Voor die balans zorgen familie en vrienden, en mijn vriend Lars in het bijzonder. Zij remmen me af als ik neig door te draaien. Ze staan achter me bij winst en verlies. En ze zorgen ervoor dat ik me kan ontspannen. Ik moet lekker in mijn vel zitten anders houd ik het niet vol.

Dan lig ik in mijn bed vlak voor een koers en denk ik: het is allemaal zo snel gegaan. Ik ben nu een van de ervaren rensters in het peloton, ik heb de nodige ups en downs achter de rug. Ik heb er van geleerd en daarom sta ik nu waar ik sta. Maar ik heb nog altijd doelen! Ambities! Ja ik heb nog altijd honger.

Soms lig ik in bed en dan droom ik van de Hogensnelheidstrein die langs Station Blaak dendert….en dan is het KOERS!

Chantal Blaak – Geboren op 22 oktober 1989 in Rotterdam – Woonplaats Berkel en Rodenrijs – Boels-Dolmans Cycling Team – Huidig Nederlands & Wereldkampioene Weg